Przykładowe menu weselne oraz promocje.
Dom weselny, sala na wesele, Kraków.
Menu weselne oraz dodatki ustalane są zawsze indywidualnie z Młodą Parą tak, aby jak najlepiej spełnić jej oczekiwania.
Można wybrać sobie dowolne potrawy z naszego menu lub zaproponować coś według własnego pomysłu.
Zawsze świeże i sprawdzone produkty, doskonali kucharze przgotowywujący weselne potrawy oraz miła i profesjonalna obsługa, to dzięki temu z przyjemnością stwierdzić możemy, iż Młodzi i ich goście weselni zawsze chwalą naszą kuchnię, bo jest poprostu dobra.
W skład menu weselnego wchodzi:
- Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą
- Szampan dla gości
- Obiad
- Deser
- Dodatkowe 3 dania gorące lub więcej
- Zimna płyta (półmiski mięs i wędlin, galaretki, sałatki, śledzie)
- Wybór ciast weselnych
- Owoce
- Napoje zimne i gorące - bez ograniczeń
Menu Weselne - 1 - w cenie 300 zł.
Tradycyjne powitanie Młodych chlebem i solą.
Lampka szampana dla wszystkich gości.
Zupa - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Rosół z makaronem
- Zupa krem z pieczarek
- Zupa krem z brokułów
Danie główne - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Pieczeń ze schabu , ziemniaki , zestaw surówek
- Karczek w sosie śliwkowym , ziemniaki , zestaw surówek
- Filet z kurczaka otulony boczkiem w sosie grzybowym , ryż curry , zestaw surówek
Deser:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Pierwsze danie - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Filet drobiowy faszerowany szpinakiem lub pomidorami suszonymi , ryż z nutą chrzanową , surówki
- Schab po cygańsku, frytki/dufinki, surówka
- Udko na złoto, frytki, surówka
Drugie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Kotlet drwala (schab, boczek ,ser ), ziemniaczki, zestaw surówek
- Boeuf Stroganow
- Zwijak drobiowy z nadzieniem porem, krokieciki ziemniaczane, surówka
Trzecie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Barszcz czerwony z krokietem
- Bogracz z kluseczkami
- Żurek na wędzące z jajkiem i kiełbaską
- Dodatkowo można zamówić do obiadu porcje mięs w cenie 7-10 zł sztuka
Zimny stół:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych własnego wyrobu
- Sos czosnkowy, sos chrzanowy, sos tatarski do mięs
- Fantazje śledziowe - śledzie w śmietanie z jabłkami, śledzie po cygańsku, śledzie z cebulką w oleju
- Galareta drobiowa z jajkiem, marchewką i zielonym groszkiem
- Dwa rodzaje sałatek
- Świeże pieczywo białe i ciemne
Ponadto:
- Kawa, herbata, zimne napoje
bez ograniczeń
- Wybór ciast i ciasteczek podany na stoły na paterach wraz z owocami
Menu Weselne - 2 - w cenie 300 zł.
Tradycyjne powitanie Młodych chlebem i solą.
Lampka szampana dla wszystkich gości.
Zupa - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Zupa krem z pieczarek
- Zupa krem z brokułów
- Chłodnik staropolski
Danie główne - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- pieczeń ze schabu, ziemniaki, zestaw surówek
- Karczek w sosie śliwkowym, ziemniaki, zestaw surówek
- Filet z kurczaka otulony boczkiem w sosie grzybowym, ryż curry, zestaw surówek
- udko pieczone w złotej panierce, ziemniaki, zestaw surówek
Deser:
- Panna Cotta z sosem malinowym lub szarlotka
Pierwsze danie wydane z Grilla - do wyboru 2 spośród proponowanych:
- Marynowany w ziołach filet drobiowy
- Szaszłyki drobiowe i wegetariańskie
- Karkówka w sosie musztardowym
- Pałeczki z kurczaka na półostro
- Pieczarki nadziewane szpinakiem
Drugie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Bogracz z kluseczkami podany w chlebku
- Żurek na wędzące z jajkiem i kiełbaską podany w chlebku
- Gulasz węgierski podany w chlebku
Trzecie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
- Dodatkowo można zamówić do obiadu porcje mięs w cenie 7-10 zł sztuka
Zimny stół:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych własnego wyrobu
- Sos czosnkowy, sos chrzanowy, sos tatarski do mięs
- Fantazje śledziowe - śledzie w śmietanie z jabłkami, śledzie po cygańsku, śledzie z cebulką w oleju
- Galareta drobiowa z jajkiem, marchewką i zielonym groszkiem
- Dwa rodzaje sałatek
- Świeże pieczywo białe i ciemne
Ponadto:
- Kawa, herbata, zimne napoje
bez ograniczeń
- Wybór ciast i ciasteczek podany na stoły na paterach wraz z owocami
Menu Weselne - 3 - w cenie 330 zł.
Tradycyjne powitanie Młodych chlebem i solą.
Lampka szampana dla wszystkich gości.
Zupa - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Rosół z makaronem
- Zupa krem z pieczarek
- Zupa krem z brokułów
Danie główne - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Roladka wieprzowa z farszem staropolskim, ziemniaki, zestaw surówek
- Schab ze śliwką, ziemniaki, zestaw surówek
- Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie serowo ziołowym, ziemniaki, zestaw surówek
Deser:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną lub szarlotka na gorąco
Pierwsze danie - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Kotlet de volaille, krokieciki z ziemniaka, surówka z kapusty pekińskiej
- Kotlet Genua, dufinki, surówka
- Kotlet schabowy, zasmażana kapusta, ziemniaczki
Drugie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Pieczeń na grzance, surówka z selera
- Udko z kurczaka w złotej panierce, frytki, surówka
- Pieczeń z szynki w sosie grzybowym, kluski śląskie, modra kapusta
Trzecie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Boeuf Stroganow
- Kapuśniaczki podane z barszczem
- Wybór pierogów (pierogi z grzybami, z mięsem, ruskie)
- Dodatkowo można zamówić do obiadu porcje mięs w cenie 7-10 zł sztuka
Zimny stół:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych własnego wyrobu
- Sos czosnkowy, sos chrzanowy, sos tatarski do mięs
- Fantazje śledziowe - śledzie w śmietanie z jabłkami, śledzie po cygańsku, śledzie z cebulką w oleju
- Galareta drobiowa z jajkiem, marchewką i zielonym groszkiem
- Dwa rodzaje sałatek
- Świeże pieczywo białe i ciemne
Ponadto:
- Kawa, herbata, zimne napoje
bez ograniczeń
- Wybór ciast i ciasteczek podany na stoły na paterach wraz z owocami
Menu Weselne - 4 - w cenie 350 zł.
Tradycyjne powitanie Młodych chlebem i solą.
Lampka szampana dla wszystkich gości.
Zupa - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Zupa borowikowa
- Rosół z makaronem
- zupa krem z pomidorów z bazylią
Danie główne - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Roladka wieprzowa z farszem staropolskim + dodatkowe mięsa (de volaille, schabowy), ziemniaki, zestaw surówek
- Sakiewki wieprzowe z nadzieniem grzybowym, ziemniaczki, surówka + dodatkowe mięsa (schabowy, szaszłyczki drobiowe)
- Udziec pieczony z kością podany z kapustą i ziemniaczki + dodatkowe mięsa (de volaille, kotlet z piersi kurczaka)
Deser - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną lub szarlotka na gorąco
- Kawa/kakao z lodem i gałką lodów i bitą śmietaną
- Szarlotka na gorąco
Pierwsze danie - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym, mini gofry ziemniaczane, surówka
- Pprzysmak Folwarku - kawałki piesi z kurczaka z warzywami, pieczarkami, serem i aromatycznym sosem podane w naleśniku
- Gulasz na papryczkach podany z kluskami śląskimi, surówka
Drugie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Kotlet po hawajsku podany z ryżem z mleczkiem kokosowym, surówki
- Sakiewka wieprzowa z grzybami i papryką, ziemniaki puree, surówka
- kotlet de volaill, dufinki, surówka
Trzecie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Potrawka z indyka ze szparagami podana z kopytkami
- Pierś kurczaka z farszem serowo-ziołowym, ryż po kreolsku, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami
- Gulasz węgierski podany w chlebku
- Dodatkowo można zamówić do obiadu porcje mięs w cenie 7-10 zł sztuka
Zimny stół:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych własnego wyrobu
- Sos czosnkowy, sos chrzanowy, sos tatarski do mięs
- Fantazje śledziowe - śledzie w śmietanie z jabłkami, śledzie po cygańsku, śledzie z cebulką w oleju
- Galareta drobiowa z jajkiem, marchewką i zielonym groszkiem
- Dwa rodzaje sałatek
- Świeże pieczywo białe i ciemne
Ponadto:
- Kawa, herbata, zimne napoje
bez ograniczeń
- Wybór ciast i ciasteczek podany na stoły na paterach wraz z owocami
Menu Weselne - 5 - w cenie 350 zł.
Tradycyjne powitanie Młodych chlebem i solą.
Lampka szampana dla wszystkich gości.
Zupa - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Zupa borowikowa
- Rosół z makaronem
- zupa krem z pomidorów z bazylią
Danie główne - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Roladka wieprzowa z farszem staropolskim + dodatkowe mięsa (de volaille, schabowy), ziemniaki, zestaw surówek
- Sakiewki wieprzowe z nadzieniem grzybowym, ziemniaczki, surówka + dodatkowe mięsa (schabowy, szaszłyczki drobiowe)
- Udziec pieczony z kością podany z kapustą i ziemniaczki + dodatkowe mięsa (de volaille, kotlet z piersi kurczaka)
Deser - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną lub szarlotka na gorąco
- Kawa/kakao z lodem i gałką lodów i bitą śmietaną
- Szarlotka na gorąco
Pierwsze danie - do wyboru 1 spośród proponowanych:
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym, mini gofry ziemniaczane, surówka
- Pprzysmak Folwarku - kawałki piesi z kurczaka z warzywami, pieczarkami, serem i aromatycznym sosem podane w naleśniku
- Gulasz na papryczkach podany z kluskami śląskimi, surówka
Drugie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Kotlet po hawajsku podany z ryżem z mleczkiem kokosowym, surówki
- Sakiewka wieprzowa z grzybami i papryką, ziemniaki puree, surówka
- kotlet de volaill, dufinki, surówka
Trzecie danie - do wyboru 1 spośród proponowanych :
- Potrawka z indyka ze szparagami podana z kopytkami
- Pierś kurczaka z farszem serowo-ziołowym, ryż po kreolsku, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami
- Gulasz węgierski podany w chlebku
- Dodatkowo można zamówić do obiadu porcje mięs w cenie 7-10 zł sztuka
Zimny stół:
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych własnego wyrobu
- Sos czosnkowy, sos chrzanowy, sos tatarski do mięs
- Fantazje śledziowe - śledzie w śmietanie z jabłkami, śledzie po cygańsku, śledzie z cebulką w oleju
- Galareta drobiowa z jajkiem, marchewką i zielonym groszkiem
- Dwa rodzaje sałatek
- Świeże pieczywo białe i ciemne
Ponadto:
- Kawa, herbata, zimne napoje
bez ograniczeń
- Wybór ciast i ciasteczek podany na stoły na paterach wraz z owocami